Top 3: Bedste VPN til streaming (2023)

Daniel Hessel

Vil du kunne se amerikansk Netflix eller Disney+? Eller er der noget på det britiske BBC, der tiltaler dig? Med den rigtige VPN bliver det meget nemt at få adgang til dem.

Ud over den grundlæggende internetsikkerhed er der én ting, som VPN’er er kendt for: At låse op for regionalt beskyttet indhold. Det betyder forskellige typer indhold, som ikke er tilgængeligt i Danmark.

For eksempel har amerikansk Netflix et andet udvalg end dets danske version. BBC, som i Storbritannien er noget af en pendant til vores DR, har et bredt udvalg af indhold, som vi ikke har adgang til her. Det samme gælder for mange forskellige landes lokale tjenester.

Forskellige VPN’er er forskelligt gode til denne slags opgaver. Nogle er meget tydelige med hensyn til, hvad de låser op, som ExpressVPN. Andre, som Cyberghost, har særlige forudindstillinger til streaming. NordVPN har ingen forudindstillinger, men fungerer alligevel godt til formålet. Samtidig er der tjenester, hvor det slet ikke fungerer. Google One VPN er for eksempel for enkel til at kunne klare denne opgave, mens Mullvad fokuserer mere på privatlivets fred.

Streaming adgang både ude og hjemme

At låse op for materiale, som du ikke kan få adgang til i dit land, er faktisk noget, der kan fungere begge veje. Det mest naturlige er, at du ønsker at låse op for ting, som ikke er tilgængelige i det land, du befinder dig i.

Hvis du er hjemme i Danmark, betyder det, at du skal låse op for materiale, der ligger uden for landets grænser. Men hvis du f.eks. er på ferie på Mallorca, skal du selvfølgelig kunne se DRTV eller TV2 Play der. Dette er ikke altid muligt uden en VPN, men med en VPN kan du få det til at se ud som om du er i Danmark og stadig få adgang.

På den måde fungerer VPN så at sige til at låse indhold op i begge retninger.

Er det lovligt?

Det er lovligt at bruge en VPN, hvilket vi dækker mere detaljeret her. Det er ikke ulovligt at bruge en VPN-tjeneste til streaming i sig selv. Dog er det næsten altid en overtrædelse af den brugeraftale, du har underskrevet med den pågældende streamingtjeneste.

Netflix har for eksempel været meget aktiv i jagten på VPN-brugere og blokeret både servere og tjenester.

Netflix felmeddelande vid VPN
Når Netflix registrerer en VPN-forbindelse, ser det normalt sådan her ud på skærmen.

Men hvis du bliver “fanget”, er konsekvenserne normalt ret milde. I de fleste tilfælde får du en advarsels om, at tjenesten mener, at din forbindelse ser tvivlsom ud. Derefter kan du ikke afspille indhold. Her er det normalt nok at ændre serveren i det land, du befinder dig i, for at komme uden om det. Det kan være en god ide at lukke det aktuelle browservindue og så åbne det igen, efter du har skiftet server.

Men egentlig handler du i strid med brugeraftalen. Derfor er det ikke udelukket, at den streamingtjeneste, du forsøger at få adgang til, er i sin ret til at suspendere dig, hvis du bliver taget i at gøre dette gentagne gange. Det har vi dog ærligt talt ikke hørt om endnu. Det vil i sidste ende betyde, at en streamingtjeneste mister en betalende kunde. Vi tror, at streamingtjenesterne vil melde sådan et drastisk skridt bredt ud til brugerne, inden de overvejer at gøre brug af så dramatiske midler.

Top 3: Bedste VPN-tjeneste til streaming.

Når vi tester VPN-tjenester, undersøger vi dem omhyggeligt på alle mulige leder og kanter. En af dem er naturligvis streaming. For at gøre det nemmere for dem, der ønsker en VPN, der kun er beregnet til streaming, har vi samlet de tre bedste tjenester nedenfor. Du kan selvfølgelig læse vores fulde anmeldelser, når du vil. Men her fokuserer vi på et specifikt område for at gøre det nemmere for dig.


NordVPN – Bedste VPN til streaming

Bedst til: Høj hastighed, stabil forbindelse og meget brugervenlig!

Brug- og brugerflade 4.5

Abonnement og betaling 4

Hastighed og tilgængelighed 4.5

Sikkerhed 4.5

Alsidighed 4.5

Ekstra funktioner 4

Overall 4.5

Bedste VPN til streaming: NordVPN Android i hand
Oversigt over NordVPN’s servere på mobilen.

Vi kan generelt godt lide NordVPN, men hvordan fungerer tjenesten rent streamingmæssigt?

 • Hurtig og stabil
 • Mange sikkerhedsfunktioner
 • Tilgængelig på mange platforme

 • Lidt underudviklet iPhone-app

Tilbud! Spar 63% på NordVPN

advertisement

Hvis du kun kigger på prisen på denne tjeneste, så ligger den i den øvre prisklasse. Så det er en god ide at snuppe tjenesten, mens den er på udsalg, for ellers er den en af de dyrere tjenester. Du får dog, hvad du betaler for. Alle de funktioner, du kunne ønske dig fra en ren VPN-tjeneste, er der og er meget nemme at bruge.

Stor brugervenlighed

NordVPN mac karta
Uanset hvilken enhed du bruger, er det nemt at vælge et land med NordVPN.

Den store styrke, som vi ser ved NordVPN, er brugervenligheden. Vi får desuden ofte høje hastigheder uanset land. NordVPN er ofte hurtig til at oprette forbindelserne, og det er meget sjældent, at vi mister forbindelsen. Det gør tjenesten meget problemfri at bruge, hvilket også overføres til streaming.

Faktisk er det utrolig sjældent, at vi bliver “opdaget” af streamingtjenesterne, når vi bruger NordVPN. Oftest virker det med det samme, uden at vi behøver at bekymre os om, hvilken server vi forbinder til i det pågældende land.

NordVPN mangler måske nok specifikke forudindstillinger til streaming, men samtidig fungerer det så smertefrit, at det ikke er noget, vi savner. Alt fungerer bare lige ud af boksen, hvilket gør streaming ekstremt nemt og behageligt.

advertisement

ExpressVPN – Skriver tydeligt, hvad de låser op

Bedst til: Rimelig pris, mange funktioner, god support

Brug- og brugerflade 4

Abonnement og betaling 4

Hastighed og tilgængelighed 3.5

Sikkerhed 4

Alsidighed 4

Ekstra funktioner 4

Overall 4

Bedste VPN til streaming: ExpressVPN Iphone i hand
ExpressVPN till Windows.

Hvis der er et område, hvor ExpressVPN skiller sig ud, så er det support og information. I stedet for nogle vage løfter om, at de låser op for streamingtjenester i andre lande, skriver de det direkte på deres hjemmeside. Der er en stor samling af streamingtjenester i forskellige lande, som de aktivt arbejder på at låse op for brugeren.

 • Mange funktioner
 • Bredt tilgængeligt på platforme

 • Lidt rodet brugerflade
 • Enkelte forbindelsesproblemer

Lige nu! Få ExpressVPN for kun 46 kroner i måneden

advertisement

Det betyder naturligvis ikke, at andre tjenester er udelukket, de fungerer også. Men det er forfriskende at få tydelig besked, om, hvilke streaming-tjenester, du kan forvente fungerer med ExpressVPN.

Godt til det meste

ExpressVPN Windows

Selvom ExpressVPN ikke direkte har nogen forudindstillinger til de enkelte streaming-tjenester, så fungerer tjenesten normalt godt alligevel. De fleste servere giver os det den adgang, vi ønsker, uden besvær. Et par gange i løbet af testperioden sender Netflix en advarsel, men det er ikke ofte. Af en eller anden grund har vi de fleste problemer med BBC i Storbritannien. Men med problemer mener vi, at vi måske en eller to ud af ti gange skal oprette forbindelse flere gange for at streame.

Alt i alt fungerer ExpressVPN rigtig godt til streaming og det er en lidt billigere løsning end NordVPN. Samtidig har vi lidt flere forstyrrelser i forbindelsen her, end vi har med testvinderen. Noget, der selvfølgelig påvirker bedømmelsen en smule.

advertisement

CyberGhost VPN – Med enkle streaming-forudindstillinger

Brug- og brugerflade 4

Abonnement og betaling 3.5

Hastighed og tilgængelighed 3

Sikkerhed 4

Alsidighed 3.5

Ekstra funktioner 3.5

Overall 3.5

Vi giver Cyberghost høje karakterer for at have skabt en charmerende VPN-tjeneste med personlighed. Det er noget, som tjenesten er relativt alene om, hvilket gør den rar at bruge. Samtidig har tjenesten lagt lidt mere vægt på personlighed end brugervenlighed, og derfor lander vurderingen ikke helt i toppen.

Udsalg. Cyberghost VPN til kun 15,75 kr. om måneden i 27 måneder.

 • Mange funktioner
 • God hastighed

 • Forindstillinger virker ikke altid
  Lidt rodet brugerflade
advertisement

Som VPN-tjeneste gør Cyberghost de fleste ting rigtigt, og tilbyder generelt en god mængde funktioner. De hastigheder, vi får, er acceptable, og forbindelsen er for det meste ret stabil.

Ustabile forudindstillinger

På overfladen ser Cyberghost ud til at være perfekt til streaming. I hovedmenuen er der valgmuligheder for forskellige lande, men også forudindstillinger til streaming. På den måde kan du nemt klikke dig videre til streamingvenlige servere i f.eks. USA.

cyberghost streaming
Cyberghost skriver tydeligt om dedikerede streaming-servere, men de fungerer ikke særlig godt.

Hvad er problemet? Det virker ikke. Både de britiske og amerikanske forudindstillinger giver os fejlmeddelelser omkring halvdelen af tiden, hvilket er uacceptabelt. Det er ret ironisk, da det virker uden problemer (endda bedre end ExpressVPN), når vi manuelt vælger servere i de enkelte lande.

Så det, der umiddelbart skulle være Cyberghosts store styrke til streaming, bliver i stedet dens største ulempe. Hvilket er en skam, fordi tjenesten fungerer godt, hvis du selv vælger servere.

advertisement

Stortest
Vad är VPN

Bedst i test VPN – Stortest

Guider
Xbox One

Sådan installerer du VPN på Xbox

Guider
Installera VPN på router

Sådan installerer du VPN på en router

Guider
Så skaffar du VPN till Nintendo Switch

Sådan får du VPN til Nintendo Switch

Stortest
VPN til streaming

Top 3: Bedste VPN til streaming (2023)

Test
NordVPN Android i hand

Test: NordVPN – En rigtig god premium-VPN

Guider
VPN ordlista

VPN-ordliste – Alle de ord, du skal kende

Guider
VPN-tunnel i TV

Sådan får du en VPN til dit smart-tv