Sådan tester vi VPN-tjenster

Daniel Hessel

Bild på VPN uppkopplat på Iphone

Hvordan ved du, om en VPN-tjeneste er god eller sikker? Lad os gøre arbejdet for dig gennem vores omfattende VPN-tests.

Der er næsten lige så mange måder at bedømme en VPN-tjeneste på, som der er grunde til at bruge dem. Vi vil hævde, at der ikke findes én VPN-tjeneste, der passer til alles behov, selvom mange gør et godt forsøg.

For at give dig et så omfattende billede som muligt af, hvad en VPN-tjeneste tilbyder, har vi sammensat et omfattende batteri af tests og kriterier, som vi gennemgår før hver test. Vi har derefter grupperet dem i forskellige testkategorier.

Læs også: Hvad er VPN?

Brug af VPN

Hvis VPN-tjenesten er besværlig at bruge, ender du bare med ikke at bruge den, og så har du betalt for beskyttelse, du ikke får. Derfor har vi kigget på brugen fra en række forskellige perspektiver.

 • Brug og brugervenlighed. En veldesignet brugerflade gør det nemt at bruge VPN’en. Uanset om tjenesten er super simpel eller fyldt med funktioner, så skal det være nemt at navigere og finde det, du har brug for. Samtidig behøver en VPN-tjeneste ikke nødvendigvis at se ens ud, hvis du bruger den på en Windows-pc eller din iPhone, så vi kiggede på så mange variationer som muligt for at vurdere brugervenligheden.
 • Understøttede enheder. Du vil selvfølgelig gerne have mulighed for at bruge VPN’en, uanset hvilken enhed du bruger. Er den tilgængelig til Windows? Mac? iPhone? Android? Kan du installere den på din router for at beskytte alle enheder?
 • Antal understøttede enheder. Et VPN-abonnement understøtter ofte et begrænset antal tilsluttede enheder på samme tid. Afhængigt af, hvor mange enheder du ønsker at beskytte, eller om hele familien skal bruge det samme abonnement, kan dette være vigtigt at overveje.

Abonnement og betaling

Det er også vigtigt, at du betaler for noget, der virker, og at du ikke betaler for meget, hvilket vi naturligvis ser på.

 • Abonnement og rabatter. Hvor meget koster en VPN-tjeneste egentlig? Det er ofte ret dyrt at købe en måned ad gangen, mens du kan få ret gode rabatter, hvis du betaler for et eller to år ad gangen.
 • Betalingsmuligheder. Det er ikke alle, der er trygge ved at betale med kort på internettet, så er der alternativer som kontant betaling? Paypal? Kryptovalutaer?
 • Opsætning. Selvfølgelig vil VPN-udbydere gerne beholde dig som kunde, så hos nogle kan det være besværligt at annullere eller slå automatiske fornyelser af abonnementer fra. Noget som vi selvfølgelig også vurderer.

Ydelse og dækning

Hvor mange servere en VPN-tjeneste har, er ofte et tal, som de selv presser på, men hvad betyder det, og hvordan kan vi bedømme det?

 • Hastighed. Ikke alle VPN-tjenester er lige gode. Nogle giver dig næsten den samme surfhastighed som uden tjenesten tilsluttet, mens andre er virkelig langsomme. Andre kan være superhurtige i nogle land, men frustrerende langsomme i andre.
 • Lande. For det meste kan du selv vælge, hvilket land du vil oprette forbindelse til. Men hvis du har et specifikt krav, og den VPN, du har valgt, ikke kan imødekomme det, er tjenesten måske ikke egnet til dig.
 • Byer. Nogle gange kan du have brug for at oprette direkte forbindelse til en bestemt by, hvilket de fleste tjenester tilbyder for i hvert fald de største lande.
 • Servere. Antallet af servere kan være vigtig. Hvis en VPN-server i USA viser sig at være langsom, er det godt at have flere at vælge imellem, for hurtigt og nemt at kunne få bedre browsing-hastigheder.

Integritet og sikkerhed

Der er mange forskelle mellem tjenesterne, hvilket gør det særligt vigtigt at holde øje med dem.

 • Anonymitet. Tilbyder tjenesten anonyme betalinger? Skal du registrere en konto med din e-mailadresse, eller kan det gøres anonymt?
 • Logning. Hvordan ser de logbøger ud, som virksomheden fører? Kan de knyttes til bestemte konti? Kan logfilerne bruges til at skabe forbindelse mellem hvilke punkter, man forbinder?
 • Protokol. Hvilken teknologi, protokoller og kryptering anvendes af tjenesten? Dette kan nemt blive meget teknisk, men er nødvendigt for at vide, om tjenesten er god eller ej.
 • Uafhængig kontrol. En VPN-udbyder kan love alt muligt, men den bedste måde at se, om de rent faktisk holder deres løfter, er ved at se, om forskellige dele af tjenesten er blevet gennemgået af uafhængige ekspertorganisationer. Dette vil vise dig, hvordan tjenesten fungerer i detaljer, og om der er noget, du skal være opmærksom på eller ting, der mangler.

I brug

Selvfølgelig har vi også kigget på VPN-tjenester baseret på forskellige brugerscenarier for at se, hvordan de klarer sig i forskellige situationer.

 • Streaming. Er det nemt at oprette forbindelse til BBC i Storbritannien eller Netflix i USA? Er det nemt at skifte server, hvis den første server ikke fungerer sammen med streamingtjenesten? Og er den hurtig nok til at streame i god kvalitet?
 • Gaming. Ligesom Streaming vil nogle spil blokere dig, hvis de opdager, at du er på en VPN-forbindelse, så du skal kunne skifte rundt for at komme uden om problemet.
 • Torrents. Nogle internetudbydere blokerer forskellige torrent-websteder, og det er vigtigt, at du har en god tjeneste, der ophæver blokeringerne for dig.
 • Anonymitet. Hvis anonymitet er vigtigst for dig, er der et andet sæt krav, som du skal følge, og som vi også ser på.

Ekstra funktioner

Afhængigt af brugeren varierer betydningen af de ekstra funktioner, men de er stadig interessante at se på.

 • Fast IP-adresse. Essentielt for nogle og en tjeneste, der er inkluderet i nogle tjenester, men som koster ekstra i andre.
 • Reklame blokering. Kan tjenesten blokere webtrackere eller reklamer?
 • Beskyttelse mod trusler. Er der indbyggede sikkerhedsfunktioner til at blokere ondsindede websider, holde styr på lækager og lignende?
 • Andre funktioner. Er det muligt at køre nogle programmer uden for VPN-tunnelen? Eller hvilke andre funktioner er inkluderet? F.eks. password manager eller cloud storage.

Alt det ovenstående og mere er det, vi gennemgår, når vi tester alle VPN-tjenester. Både for at du ikke selv skal gøre det, og for at du hurtigt og nemt kan finde ud af, om en VPN er den rigtige for dig.

Læs mere om os, der driver Om VPN


Stortest
VPN til streaming

Top 3: Bedste VPN til streaming (2023)

Guider
VPN ordlista

VPN-ordliste – Alle de ord, du skal kende

Guider
VPN-tunnel i TV

Sådan får du en VPN til dit smart-tv

Guider
VPN röd knapp

Er VPN lovligt?