Sådan installerer du VPN på Xbox

Daniel Hessel

Vil du have adgang til udenlandske streamingtjenester via din Xbox? Så er du kommet til det rette sted, for det er VPN på Xbox, vi vil tale om i dag.

Microsofts Xbox er ikke længere kun en spilkonsol. Hvis du har en pc, er Xbox tilgængelig som en spiltjeneste til Windows, og via pc, tablets eller mobiler kan du “spille på Xbox” via cloud-tjenesten Xbox Cloud. Xbox-spilkonsollen findes dog stadig. I øjeblikket består den del af Xbox Series X og den lidt enklere Xbox Series S. Samtidig findes forgængeren Xbox One stadig i mange husstande.

Fælles for alle tre Xbox-konsoller er, at de også fungerer som medieafspillere og som platform for streamingtjenester. Hvis du ønsker at udnytte streamingtjenesterne fuldt ud ved at få adgang til indhold i f.eks. USA, skal du bruge en VPN.

Det eneste problem er, at Xbox ikke understøtter installation af VPN-apps, så hvordan gør du det?

VPN på Xbox – To måder at gøre det på

Der er primært to forskellige måder at gå til værks, når det kommer til at oprette VPN på din Xbox. Enten kan du konfigurere VPN direkte på din router. Det er lidt mere avanceret end en VPN-app på din computer eller telefon, men det sikrer, at alle enheder (inklusive din Xbox) automatisk er dækket af VPN-beskyttelsen.

Mulighed to er ikke helt en VPN, men fungerer på nogle måder på samme måde.

Løsningen kaldes DNS. Hvad det er, forklaret ganske enkelt, er, at din IP-adresse ser ud til at komme fra et andet sted. Det er stadig ret nemt at spore din trafik, hvis nogen ville, og al den kryptering, der følger med VPN’er, er ikke inkluderet her. Men til at snyde en streamingtjeneste fungerer det faktisk ret godt.

Xbox one kontroll

Sådan gør du

Det er ligegyldigt, om du har en Xbox One, Xbox Series S eller Xbox Series S. De indstillinger, du skal foretage, er nøjagtig de samme på alle tre maskiner (hvilket om ikke andet gør vores arbejde lettere). I vores eksempel her bruger vi en Xbox One.

Ud over en Xbox af de ovennævnte modeller og en internetforbindelse skal du have et VPN-abonnement. I vores eksempel bruger vi Surfshark. Dels fordi tjenesten kan klare dette uden problemer, omend kun til USA. Og fordi den både er god og billig nok til at vinde vores test af de bedste billige VPN-tjenester.

Følg disse trin for at komme i gang:

 1. Log ind hos din VPN-udbyder på en computer, og klik dig videre til manuel installation. I Surfsharks tilfælde er det opdelt efter enhed, hvordan det fungerer, men hvis du ikke kan finde din enhed, er det i sidste ende det samme på de fleste enheder. Smart DNS er navnet på funktionen i Surfshark-sprog, men kan have andre navne hos andre udbydere. Når du har fulgt trinene på siden, får du en IP-adresse, som du skal notere, for du skal bruge den om lidt.
  VPN på Xbox
 2. Tænd din Xbox og gå til Indstillinger.VPN i Xbox
 3. Gå til Netværksindstillinger.
  VPN på xbox one nätverksinställningar
 4. Gå videre til Avancerede indstillinger.
  VPN på xbox one nätverksinställningar - avancerade inställningar
 5. Vælg DNS-indstillinger og skift fra Automatisk til Manuelt.
  VPN på xbox one nätverksinställningar - avancerade inställningar DNS
 6. Nu kan du skrive den IP-adresse, som du lige har noteret ned i trin 1 i denne guide.
  VPN på Xbox DNS automatisk manuell
  VPN på Xbox DNS IP-adress
 7. Når det er klaret, kan du genstarte din X-Box, og så er du faktisk færdig.

Dette vil i de fleste tilfælde give dig adgang til amerikansk indhold på f.eks. Netflix. Hvis det ikke virker, skal du muligvis gentage processen og få en ny IP-adresse fra din VPN-udbyder. Skulle du ønske at gå tilbage til den danske tjeneste, eller hvis noget ikke fungerer korrekt, kan du altid indstille DNS’en til automatisk igen, og alt vil fungere som før.


Stortest
Vad är VPN

Bedst i test VPN – Stortest

Guider
VPN på telefon

Sådan tester vi VPN-tjenster

Guider
Installera VPN på router

Sådan installerer du VPN på en router

Guider
Tregt VPN: VPN tunnel

Hvad er split tunnelling, og hvad skal du bruge det til?

Stortest
VPN til streaming

Top 3: Bedste VPN til streaming (2023)

Test
NordVPN Android i hand

Test: NordVPN – En rigtig god premium-VPN

Guider
VPN ordlista

VPN-ordliste – Alle de ord, du skal kende

Guider
VPN-tunnel i TV

Sådan får du en VPN til dit smart-tv