Sådan installerer du VPN på Apple TV

Daniel Hessel

Apple TV er på mange måder en avanceret, men meget brugervenlig medieafspiller. Selv om startprisen er ret høj, er det en maskine, der vil kunne holde rigtig godt med i mange, mange år fremover. Men VPN er lidt mere tricky, på trods af at maskinen er så kraftfuld.

Vil du installere VPN på din Apple TV? Det kan du godt, men det er lidt begrænset i forhold til en almindelig VPN-tjeneste. Vi viser dig hvordan.

DNS – Ikke VPN

Det er sådan, at Apple TV i modsætning til iPhone og iPad ikke understøtter VPN-apps via App Store. Dette udgør helt klart et problem, hvis du ønsker at tilføje VPN til et Apple TV for at se udenlandske tv-programmer.

Den nemmeste løsning til at komme uden om dette er at bruge din VPN-udbyders DNS-tjeneste. Så ser det stadig ud som om, at du befinder dig et andet sted, men reelt er alle de andre funktioner og den sikkerhed, der følger med VPN, udeladt. Det er den del, vi skal gennemgå, men inden vi gør i gang, tænkte vi, at vi ville nævne alternativerne.

Forskellige måder at få VPN på Apple TV på

Hvis du ønsker at kunne se udenlandske streamingtjenester på dit Apple TV, er der et par forskellige muligheder.

DNS
Vi forklarer dig, hvordan du gør det nedenfor. Men det handler mere om at forfalske din placering end om at kryptere din trafik over en VPN-server. I mange tilfælde er dette nok til at låse geografisk blokering udenlandske streamingtjenester op, men ikke altid. Hvis det ikke fungerer, er der heller ikke meget du kan gøre ved det.

VPN i router
Et skridt opad, hvilket betyder en rigtig VPN og i det mindste nogle indstillingsmuligheder, er at installere VPN på din router. Så er alle dine enheder i hjemmet forbundet via VPN-linjen, herunder dit Apple TV.

VPN via Windows-PC
Har du en Windows-PC derhjemme med VPN installeret? Så kan du dele denne forbindelse med dit Apple TV. Surfshark har en god guide til, hvordan du gør dette. Computeren fungerer her lidt som sit eget wifi hotspot i dit hjem.

Airplay
Den absolut nemmeste måde er ved at installere din VPN-udbyders VPN-app på din iPhone eller iPad. Der kan du oprette forbindelse og administrere alle de indstillinger, du ønsker. Derefter skal du bare starte den rigtige app, finde din film eller serie og sende den til dit Apple TV via Airplay. Super nemt.

Sådan installerer du VPN på Apple TV

VPN, eller rettere DNS, på en Apple TV er ret nemt at komme i gang med. I eksemplet nedenfor bruger vi Surfshark til at få arbejdet gjort. Denne tjeneste er både billig og pålidelig, så meget at den vandt vores test af billige VPN-tjenester. Proceduren er dog næsten identisk med alle andre VPN-udbydere, så den fungerer som en god universalvejledning.

Det skal du bruge:

 • Apple TV. Alt fra fjerde generation (udgivet i 2015) og frem fungerer.
 • Et abonnement på en VPN-tjeneste. For eksempel Surfshark.
 • En internetforbindelse.

Sådan gør du:

 1. Gå til din VPN-udbyders sider, og vælg enten direkte Apple TV, eller vælg manuel installation og derefter Apple TV.
  vpn-i-router surfshark
 2. Notér den IP-adresse, der vises på siden, ned, og vælg at aktivere Smart DNS (som tjenesten hedder hos Surfshark).
 3. Tænd dit Apple TV og gå till indstillinger.
  VPN i Apple TV
 4. Hvis du har forbindelse via wifi, skal du klikke på navnet på wifi-netværket. Hvis du er forbundet via netværkskabel (ethernet), skal du klikke på det.
  VPN i Apple TV
 5. Gå ned til “opsætning af DNS”, og klik på denne indstilling. Nu vises en boks, hvor du bliver spurgt, om DNS skal indstilles automatisk eller manuelt. Vælg manuelt.
  VPN i Apple TV
 6. Indtast den IP-adresse, som VPN-tjeneste gav dig, og som du noterede i begyndelsen af guiden.
  VPN på Apple TV
 7. Gå ud i hovedmenuen for indstillinger, gå ned til “System” og derefter ned til “Genstart”.
  VPN på Apple TV
 8. Nu er alt klart!

Udover at denne metode ikke er lige så sikker som VPN, har den også et par andre ulemper. Hvis en streamingtjeneste begynder at drille, skal du oprette en ny adresse hos din udbyder og gentage processen igen. Der er heller ingen vandtæt garanti for, at det rent faktisk virker (Netflix arbejder f.eks. ekstra hårdt på at blokere VPN-brugere.

Men alt i alt er det faktisk ikke sværere end det at oprette VPN på Apple TV.


Stortest
VPN til streaming

Top 3: Bedste VPN til streaming (2023)

Test
NordVPN Android i hand

Test: NordVPN – En rigtig god premium-VPN

Guider
VPN ordlista

VPN-ordliste – Alle de ord, du skal kende

Guider
VPN-tunnel i TV

Sådan får du en VPN til dit smart-tv