Sådan får du VPN til Nintendo Switch

Daniel Hessel

Er det muligt at have en VPN på Nintendo Switch? Ja, på en måde er det faktisk. Vi viser dig, hvordan det fungerer, og hvordan du gør det.

Nintendo Switch er enormt populær og har været det siden konsollen blev udgivet i 2017. Spilkonsollen har alle muligheder for at gå online for at spille med venner og downloade spil. Men i modsætning til PlayStation og Xbox fungerer forbindelsen lidt anderledes.

Læs også: Hvad er VPN?

Online – men på sin helt egen måde

Til at begynde med er onlinespil med venner noget, der fungerer lidt anderledes på Nintendo Switch end på de andre konsoller. I stedet for de lidt enklere brugernavne bruges der i stedet såkaldte venskabskoder. Det gør det lidt mere kompliceret at finde sine venner. Samtidig gør det også dig lidt sværere at finde.

En almindelig grund til at bruge VPN, når det kommer til gaming, er at skjule din rigtige IP-adresse. Det gør det muligt for dig at forblive anonym i højere grad og undgå doxxing og DDoS-angreb. Da friend codes er lidt mere skjulte end e-mailadresser og brugernavne, kan den del i høj grad undgås. Samtidig er Nintendos profilering lidt mere børnevenlig, hvilket gør de fleste spil lidt mere afslappede. Undtagelserne kan være de mere turneringsorienterede spil, såsom Smash Bros.

VPN på Nintendo Switch til streaming

Når det kommer til streamingtjenester og oplåsning af udenlandsk indhold, fungerer Nintendo Switch helt anderledes. Store spillere som Netflix, Disney+ eller HBO Max er ikke tilgængelige på platformen. Der er heller ikke en browser, der understøtter disse tjenester.

På nuværende tidspunkt er YouTube og animationstjenesten Crunchyroll de vigtigste tjenester i Norden. I udlandet er Hulu og Funimation også tilgængelige. Men da alle streaming-apps downloades via Nintendos online-butik, er de lidt sværere at få fat i her.

Både YouTube og Crunchyroll er relativt globale, og det meste materiale er også tilgængeligt her. Nogle YouTube-videoer har dog stadig regionale begrænsninger, så der er en pointe med VPN.

Af denne grund er der ikke de samme store fordele ved at bruge VPN på Nintendo Switch, som på nogle af de andre platforme.

Hvorfor skal jeg have VPN på Nintendo Switch?

Netop fordi både streamingtjenester og onlinespil fungerer lidt anderledes på Nintendo Switch end på de andre konsoller, er behovet for en VPN ærlig talt ikke så stort for konsollen.

Samtidig er det ikke muligt at installere VPN-apps på Nintendo Switch, hvilket betyder, at du må tage en lille omvej, hvis du absolut vil have VPN her.

Den pågældende omvej kaldes DNS. Det er ganske enkelt ikke en VPN med en krypteret tunnel til en VPN-server. I stedet fungerer det mere som om modtageren, f.eks. Youtube, “ser” dig som værende forbundet til tjenesten fra et andet sted. Simpelthen en slags VPN light.

VPN på Nintendo Switch – trin for trin

Hvis du for det meste spiller hjemme på din Nintendo Switch og ønsker at bruge en VPN, anbefaler vi, at du tilføjer en VPN til din router. På den måde behøver du ikke at bøvle med din konsol, men så snart den er forbundet til din router, er den beskyttet.

Men hvis du ønsker at køre direkte på din Switch, fungerer det på samme måde som med et Smart TV, Apple TV eller en af de andre spilkonsoller.

I vores eksempel herunder bruger vi Surfshark, da det både er en billig VPN-tjeneste og generelt en god tjeneste. Proceduren er dog næsten identisk med andre VPN-tjenester.

Har du ikke en VPN endnu? Lige nu har Surfshark udsalg på deres VPN-tjeneste.

Her er, hvad du skal bruge

Du skal bruge en Nintendo Switch, der er forbundet til internettet, og du skal have et aktivt abonnement på en VPN-tjeneste.

Det er ligegyldigt, om du har den originale Switch, Nintendo Switch Oled eller Nintendo Switch Lite. Indstillingen er den samme for dem alle. Ligeledes er det ligegyldigt, om du kører konsollen i bærbar tilstand eller docket og tilsluttet til dit tv. Det er også ligegyldigt, om du har konsollen docket og kører med et netværkskabel eller ethernet, for indstillingen er den samme uanset hvad.

VPN på Nintendo Switch – Sådan gør du

 1. Log ind på din VPN-tjenestes websted fra en computer, og vælg manuel installation. Hvis Nintendo Switch ikke står på listen der, kan du vælge Spilkonsol generelt eller Smart TV. I Surfsharks tilfælde hedder tjenesten Smart DNS, men andre tjenester kan have andre navne. Du får en IP-adresse (en række tal adskilt af prikker), som du skal notere til senere brug.
  Smart DNS
 2. Tænd din Nintendo Switch og gå ned til indstillinger.
  Så skaffar du VPN till Nintendo Switch
 3. Gå till Internet og videre ind på Internet Settings. Vælg det netværk, du er forbundet til.
  VPN på Nintendo Switch
 4. Vælg Change Settings.
  VPN till Nintendo Switch
 5. Gå til DNS Settings og skift fra Automatic til Manual.
  DNS på Nintendo Switch
 6. Nu kan du indtaste primær og sekundær DNS. I vores eksempel er det nok at vælge den primære DNS. Indtast den IP-adresse, som din VPN-tjeneste gav dig lige før.
  VPN i Nintendo Switch
 7. Genstart konsollen. Så er du klar.

Selv om VPN til Nintendo Switch ikke er den mest relevante eller endda nødvendige i de fleste tilfælde, kan du i det mindste skjule din placering en smule via denne metode. Skulle noget gå galt, f.eks. at du ikke kan få adgang til Nintendos onlinebutik, kan du altid gå tilbage til indstillingerne og skifte til automatisk DNS i stedet.


Stortest
VPN til streaming

Top 3: Bedste VPN til streaming (2023)

Test
NordVPN Android i hand

Test: NordVPN – En rigtig god premium-VPN

Guider
VPN ordlista

VPN-ordliste – Alle de ord, du skal kende

Guider
VPN-tunnel i TV

Sådan får du en VPN til dit smart-tv