Sådan får du en VPN til Playstation 5

Daniel Hessel

Vil du have adgang til amerikansk Netflix-indhold på din PS5? Selv om du ikke kan installere VPN-apps på din konsol, er der faktisk en måde at gøre det på. Vi viser dig, hvordan.

Sony Playstation 5 blev udgivet i slutningen af 2020, og siden da har næsten alle nyheder om konsollen handlet om … at den ikke er tilgængelig. Selv om det stadig er lidt svært at få fat i konsollen, meddelte Sony i begyndelsen af 2023, at det værste er overstået, og at PS5 nu er mere almindeligt tilgængelig.

Men når du først har en Playstation 5 derhjemme, hvordan får du så adgang til eksempelvis amerikanske Netflix via spilkonsollen? Det er præcis det, vi vil gennemgå i dag.

Begrænset streaming

Lad os starte med det faktum, at en spilkonsol, uanset om det er PS5 eller Xbox, er en smule mere begrænset end en ren medieafspiller som Apple TV eller en med Android TV. Det skyldes, at antallet af streaming-apps er ret begrænset i Playstation Store.

Du kan selvfølgelig bruge den indbyggede browser i mange tilfælde, men navigationen der gør, at det er bedst at undgå den indbyggede browser. Men til de største og mest almindelige streamingtjenester fungerer Playstation 5 helt fint.

VPN på Playstation 5 – To alternativer

Der er to brugbare metoder til at få en VPN til din PS5.

VPN i router
En mere kompliceret måde i starten, men nemmere bagefter, er at installere en VPN på din router. Hvis du gør dette, vil alle enheder, der opretter forbindelse til internettet via din router, herunder din Playstation 5, bruge routerens VPN-forbindelse.

En anden mulighed er at lave VPN på din Windows-pc og derefter dele forbindelsen med din PS5, en metode, som vi vil gennemgå kort på her på siden.

DNS
Da Playstation 5 ikke understøtter installation af VPN-apps direkte på konsollen, kan du faktisk ikke køre VPN-tjenester på den. Trist men sandt.

Der findes dog løsninger. Langt de fleste VPN-tjenester tilbyder en eller anden form for DNS-tjeneste. Det betyder, at du ikke er beskyttet af en VPN-server og dens krypterede tunnel til din enhed. Men det betyder, at de tjenester, du opretter forbindelse til, tror, at du kommer fra et andet sted. Det er en slags VPN light og fungerer normalt godt til f.eks. streamingtjenester.

VPN på Playstation 5 – trin for trin

Vi går ud fra, at du allerede har en Playstation 5 og en internetforbindelse, ellers ville du nok ikke læse dette.

Derudover skal du have et abonnement på en VPN-tjeneste. I vores eksempel her bruger vi Surfshark. Det skyldes, at opsætningen er meget nem med denne tjeneste, og fordi det er en VPN-tjeneste, der er billig nok til at have vundet vores test af billige VPN-tjenester..

Sådan gør du:

 1. Log ind via en computer på din VPN-udbyders websted. Her skal du finde den manuelle installation. Nogle gange hedder det bare manuel installation, andre gange sender de dig direkte til den enhed, du vil forbinde. Resultatet er som regel det samme.
 2. Hos Surfshark hedder tjenesten Smart DNS, men den varierer normalt fra tjeneste til tjeneste. Pointen her er, at du ved at følge instruktionerne på webstedet får en IP-adresse til tjenestens egen DNS. Hold øje med den, for du får snart brug for den om lidt.
  VPN på Playstation 5 Surfshark
 3. Tænd din PS5 og gå ind i indstillingerne.
  VPN på Playstation 5 startskärm
 4. Gå videre ind på netværksindstillinger.
  VPN på PS5 inställningar
 5. Her vælger du Indstillinger og går videre til Konfigurer internet-forbindelse.
  VPN på PS5 nätverksinställningar
 6. Vælg den forbindelse, der er aktiv, og tryk på vælg-knappen (til højre for touchpad’en på kontrolenheden). Gå derefter til avancerede indstillinger.
  VPN i Playstation 5 avancerade inställningar
 7. Gå ned til indstillinger for DNS skift fra automatisk til manuel.
  VPN PS5 DNS
  VPN på Playstation 5 DNS manuellt
 8. Nu kan du skrive den IP-adresse, som din VPN-leverandør fandt til dig lige før. Skriv den ind under Primær DNS og lad feltet for Sekundær DNS stå tomt.
  VPN på Playstation 5 DNS IP-adress
 9. Genstart konsollen, og så er du faktisk klar!

Nu ser det ud som om, at din konsol tilgår Netflix fra f.eks. USA, og du vil se det indhold, der er tilgængeligt der i stedet for det danske. Du skal muligvis anskaffe dig en ny IP-adresse, hvis den første ikke virker.

Hvis der skulle gå noget andet galt med denne løsning, kan du nemt skifte det hele tilbage til automatisk DNS, og alt vil fungere som før.

Læs mere: Bedst i test VPN

Stortest
VPN til streaming

Top 3: Bedste VPN til streaming (2023)

Test
NordVPN Android i hand

Test: NordVPN – En rigtig god premium-VPN

Guider
VPN ordlista

VPN-ordliste – Alle de ord, du skal kende

Guider
VPN-tunnel i TV

Sådan får du en VPN til dit smart-tv