Hvad er en Kill Switch, og hvorfor har du brug for én?

Daniel Hessel

Kill Switch lyder meget dramatisk og måske en smule skræmmende? Men det er faktisk en rigtig god funktion, der øger din online-sikkerhed, især når det gælder åbne wi-fi-netværk.

En VPN-tjeneste, der er udstyret med kill switch-funktionen, er meget almindelig og faktisk meget nyttig. Det lyder måske lidt voldsomt og uhyggeligt, især fordi det faktisk er en funktion, der dræber din internetforbindelse. Men det er faktisk en god funktion, som kan give dig ekstra beskyttelse, hvis du bruger den rigtigt.

Hvad er en kill switch i VPN?

En VPN-tjeneste med en kill switch gør det muligt for tjenesten at stoppe internettrafikken til din mobil, tablet eller computer. Selv om det lyder som en ret irriterende ting, kan det ind imellem være nødvendigt, når du er forbundet via en VPN-tjeneste.

Ideen er, at du aktiverer din VPN, når du opretter forbindelse til et wi-fi-netværk på f.eks. en café. En VPN-tjeneste uden kill switch, eller med kill switch-funktionen slået fra, gør det muligt for din enhed at genoprette forbindelsen til caféens netværk, selv om du midlertidigt mister forbindelsen til VPN-netværket. Det kan også ske, at enheden, der mister forbindelsen via VPN-tjenesten i stedet automatisk opretter forbindelse til et andet netværk i nærheden, som den genkender, når VPN-forbindelsen går ned. Det kan ske på et kort øjeblik, og uden at du er opmærksom på det. Og det kan være rigtig skidt, hvis det sker. For så har du pludselig ikke længere den anonymitet og sikkerhed, som VPN-netværket giver.

Har du til gengæld en kill switch-funktion aktiveret via din VPN, så sørger VPN-tjenesten for at lukke for al internettrafik til din enhed. Den åbner først forbindelsen igen, når du er tilbage på en sikker VPN-forbindelse.

Hvorfor er en kill switch god at have i en VPN-tjeneste?

Selv om det kan være irriterende at miste forbindelsen, er det faktisk en god ting at have en kill switch. Som du ved, er det en stor sikkerhedsrisiko at oprette forbindelse til ukendte netværk. Det er både nemt og ret almindeligt for udenforstående at holde øje med, hvad du laver, og i nogle tilfælde endda opsnappe følsomme data.

Så hvis forbindelsen går ned og derefter fortsætter uden at VPN-tjenesten er oppe at køre, er du ubeskyttet igen. Det er ikke ualmindeligt, at hackere kan sidde og vente med deres egne åbne netværk, for at udnytte situationen, hvis folks VPN-forbindelser går ned.

Med en Kill Switch i din VPN-tjeneste holdes din computer eller telefon offline, indtil der kan garanteres en sikker forbindelse. Dette øger din online sikkerhed. Selv hvis det netværk, du er forbundet til, er meget trafikeret eller overvåges af en uautoriseret part.

Leder du efter en billig VPN-tjeneste med kill switch? Lige nu kan du få Private Internet Access for bare 14 kroner om måneden.


Stortest
VPN til streaming

Top 3: Bedste VPN til streaming (2023)

Guider
Gratis vpn fördelar och nackdelar

Gratis VPN – fordele og ulemper

Guider
Världskarta från 1794. Bildkälla Wikimedia Commons.

Har det nogen betydning, hvilket land min VPN-udbyder er baseret i?

Stortest
Vad är VPN

Bedst i test VPN – Stortest

Stortest
VPN til streaming

Top 3: Bedste VPN til streaming (2023)

Test
NordVPN Android i hand

Test: NordVPN – En rigtig god premium-VPN

Guider
VPN ordlista

VPN-ordliste – Alle de ord, du skal kende

Guider
VPN-tunnel i TV

Sådan får du en VPN til dit smart-tv