Guide: Sådan installerer du VPN på Android TV og Google TV

Daniel Hessel

Er det muligt at få en VPN på en enhed, der kører Google TV eller Android TV? Absolut! Det er faktisk muligt og ret enkelt, og vi viser dig, hvordan.

Men før vi går i gang, vil vi lige opklare, hvad de to Google TV systemer er, og hvor du kan finde dem.

Android TV og Google TV – er efter hånden almindelige

Android TV er mere udbredt, end du måske tror. Googles tv-operativsystem er indbygget i mange tv-apparater fra Philips, Sony, nogle Panasonic-modeller og mange mindre producenter. Samtidig kan det findes i et utal af løse medieafspillere, såsom Googles egen Chromecast med Google TV, Nvidia Shield og mange flere.

Amazons medieafspiller Fire TV bruger også Android, men Amazon har modificeret systemet efter eget ønske. Blandt andet har de deres egen app-store, og det kan være lidt mere kompliceret at indlæse en VPN der (men det vil vi selvfølgelig også gennemgå i fremtiden).

Hvad er forskellen mellem Google TV og Android TV?

Hvorfor gør vi os den ulejlighed at lave én vejledning til de to systemer? Simpelthen fordi Android TV og Google TV i bund og grund er det samme system.

Begge er baseret på det samme Android-system, som du har på din mobiltelefon eller tablet. Den største forskel her er, at grænsefladen er tilpasset til en tv-skærm og fjernbetjening. Selv Play Store på Android TV viser kun apps, der er tilpasset til tv-delen.

Kort sagt er Android TV den lidt ældre version, og Google TV er den lidt nyere version. Langt de fleste apps fungerer på begge. Den største forskel er egentlig, at Google TV har en nyere brugerflade og lidt mere fokus på søgning, især via stemme, end Android TV.

Mit tv er et Samsung- eller LG-tv, har jeg Android TV?

Nej. Mens Android TV og Google TV er langt det mest almindelige system, der anvendes af tv-producenterne, har Samsung og LG valgt at bruge deres egne systemer. Samsung kører et system kaldet Tizen og LG har et system kaldet WebOS. Hvordan du tilslutter disse til VPN’en vil blive dækket om kort tid.

VPN på Android TV og Google TV – Det skal du bruge

Du behøver ikke rigtig andet end et tv eller en medieafspiller med et af Google TV-systemerne, en internetforbindelse og et VPN-abonnement for at komme i gang.

VPN på Android TV og Google TV – Sådan gør du

Det er nemt at komme i gang med VPN til Android TV og Google TV. Med en VPN kan du nemt få adgang til amerikanske Netflix eller britiske BBC direkte fra dit tv uden større besvær.

I vores eksempel bruger vi medieafspilleren Nvidia Shield. Men proceduren er stort set identisk, uanset hvilken enhed eller hvilket tv med Android TV og Google TV du bruger.

VPN i Android TV och Google TV Nvidia Shield

Den store forskel med Google TV er, at du skal søge efter appen i stedet for at gå til Play Store og downloade den, men ellers er fremgangsmåden ret ens.

I dette eksempel har vi valgt at bruge VPN-tjenesten Surfshark. Dels fordi den er meget nem at håndtere, og dels fordi den er meget billig. Den vandt blandt andet vores test af billige VPN-tjenester.

Har du ikke en VPN-tjeneste? Få Surfshark her

Sådan gør du:

  1. Gå til Play Store, og søg efter din VPN-app, i vores tilfælde Surfshark. Hvis du bruger Google TV, skal du bruge søgefunktionen i stedet for app-butikken. Installer derefter appen, og start den.
    VPN i Android TV och Google TV
  2. Herefter skal du logge ind. Det kan du gøre enten med dit brugernavn og din adgangskode eller med en engangskode. Hvis du har en enhed, hvor du allerede er logget ind på Surfshark, skal du gå til “min konto” og vælge “indtast kode”. Indtast derefter den kode, du ser i appen på din tv-skærm.
    VPN på Android TV och Google TV
  3. Færdig! Det er faktisk ikke så svært at komme i gang.
    VPN i Android TV och Google TV

Når du er inde, kan du vælge, hvilket land du vil oprette forbindelse til. Hvis du f.eks. ofte opretter forbindelse til USA, kan du også gemme en eller flere servere der som favoritter for at gøre det hurtigere.

Du kan også gå ind i indstillingerne og vælge, at VPN-tjenesten altid skal startes, når systemet starter. På den måde kan du fortsætte, hvor du slap, uden at du skal gå ind og oprette forbindelse igen.

Det er faktisk ret enkelt at opsætte en VPN på Android TV og Google TV!


Stortest
VPN til streaming

Top 3: Bedste VPN til streaming (2023)

Test
NordVPN Android i hand

Test: NordVPN – En rigtig god premium-VPN

Guider
VPN ordlista

VPN-ordliste – Alle de ord, du skal kende

Guider
VPN-tunnel i TV

Sådan får du en VPN til dit smart-tv

Stortest
VPN til streaming

Top 3: Bedste VPN til streaming (2023)

Test
NordVPN Android i hand

Test: NordVPN – En rigtig god premium-VPN

Guider
VPN ordlista

VPN-ordliste – Alle de ord, du skal kende

Guider
VPN-tunnel i TV

Sådan får du en VPN til dit smart-tv