Bedst i test VPN – Stortest

Daniel Hessel

Hvilken er den bedste VPN-tjeneste? Det er vigtigt, at tjenesten er nem at bruge og tilgængelig på alle de enheder, du bruger, for at være til nogen nytte. Den skal også være hurtig og stabil, uanset hvilket land du opretter forbindelse til. Endelig skal den VPN, du vælger, rent faktisk kunne gøre det, du ønsker, at den skal gøre. Det er her, at alle tjenester er forskellige, og det er svært at finde en, der dækker alle dine behov. Derfor har vi sammensat en liste med testvindere for forskellige målgrupper, så du altid kan finde en VPN, der fungerer til dine behov.

Vores sammenlignende test bliver løbende opdateret, da vi tester flere tjenester, som vi synes er værd at fremhæve. Vi tester også løbende eksisterende tjenester for at opdage ændringer og afprøve nye funktioner.

Læs også: Sådan tester vi VPN-tjenster

Bedst i test: ExpressVPN – Bedste VPN for de fleste

Bedst fordi: Rimelig pris, mange funktioner, god support

Brug- og brugerflade 4

Abonnement og betaling 4

Hastighed og tilgængelighed 3.5

Sikkerhed 4

Alsidighed 4

Ekstra funktioner 4

Overall 4

ExpressVPN har en tendens til at ligge højt i VPN-ranglister, og når vi tester den, kan vi nemt se hvorfor. Der findes en række billige VPN-tjenester derude, men vi udnævner ExpressVPN til det bedste billige valg af flere grunde. For det første har de nogle lange abonnementsperioder, og det betyder, at du ikke behøver at betale ret meget om måneden, hvis du f.eks. vælger et toårigt abonnement. For det andet ligger det kun lige et lille stykke under NordVPN i funktionalitet og NordVPN er helt sikkert en tjeneste, som de vil blive sammenlignet med.

 • Mange funktioner
 • Bred tilgængelighed

 • Lidt rodet brugerflade
 • Enkelte forbindelsesproblemer
advertisement
ExpressVPN windows
ExpressVPN til Windows.

Omfattende tjeneste

Opsætningen er nogenlunde ens, med alle de grundlæggende funktioner og forskellige typer af reklameblokke- og malware-beskyttelse, som man kan forvente. Streaming er også ret ligetil, selv om det ikke er markeret på nogen særlig måde i appen. Torrents og spil fungerer fint over forbindelsen.

Expressvpn Android
Android-appen til ExpressVPN har mange funktioner

Men i vores testperioder med ExpressVPN , løber vi flere gange ind i små irriterende problemer, som betyder, at de ikke lander på førstepladsen i testen. Nogle gange tager det lang tid at oprette forbindelse til en server, næsten uanset hvilket land vi opretter forbindelse til. Det samme gælder for stabiliteten, hvor forbindelsen falder ud næsten tilfældigt. For det meste fungerer dog tingene godt, og ExpressVPN lander blandt de bedste VPN-tjenester, selv om tjenesten ind imellem er kilde til frustration. Den er også billigere end testvinderen. Derfor bliver ExpressVPN den bedste billige VPN.

Hent ExpressVPN: Specialtilbud: 12 måneder + 3 måneder GRATIS.

advertisement
12 måneder for $6,67 per måned – Spar 49%!
6 måneder for $9,99 per måned
1 måned for $12,95
Læs hele vores test af ExpressVPN

Surfshark – Bedste billige VPN

Bedst fordi: Virkelig hurtig, ubegrænset antal brugere, smarte funktioner!

Brug- og brugerflade 4

Abonnement og betaling 4.5

Hastighed og tilgængelighed 4.5

Sikkerhed 4

Alsidighed 4.5

Ekstra funktioner 4.5

Overall 4.5

Surfshark har mange gode aspekter, der gør den til en ekstremt overkommelig VPN-mulighed. Der er ingen begrænsning på, hvor mange brugere der kan køre på samme konto på samme tid, der er masser af funktioner, og for det meste er den virkelig hurtig. Hvis du vil slippe billigt, kan du ikke få en bedre tjeneste.

 • Ubegrænset antal brugere
 • Mange funktioner
 • Tit meget hurtig

 • Aggressiv reklameblokkering
 • Problemer med forbindelse til Mac
Surfshark Android i hand

Generelt er der ikke meget, der taler imod Surfshark. Vores største indvending er, at funktionen til blokering af reklamer er lidt for agressiv. Den gør, at nogle sider indlæses underligt eller slet ikke. Men hvis du kan klare dig uden den, fungerer det for det meste fint..

Hurtige svartider

Surfshark og NordVPN har den samme ejer, og der er næsten flere ligheder mellem tjenesterne end der er forskelle. Hastighed er en ting, som de har til fælles. Surfshark ligger faktisk langt over gennemsnittet i hastighed, næsten uanset hvor vi måler fra.

Det, kombineret med lave svartider (ping), gør tjenesten særligt velegnet til dem, der ønsker at spille over VPN. Samtidig støder vi meget sjældent på problemer, når det drejer sig om at omgå geo-blokeringen af udenlandske streamingtjenester.

surfshark iphone

Der sker ind imellem afbrydelser i tjenesten, men det er ret sjældent. Som sagt er det som oftest reklameblokeringen, der skaber problemer, og i andre tilfælde er det nok at skifte til en anden server.

Som VPN er Surfshark utrolig billig. De har også en virkelig billig tillægstjeneste til online antivirus og privatlivs-kontrol, hvilket gør at du får en ret omfattende løsning til en virkelig billig pris.

advertisement
24 måneder for €2.30 per måned – Spar 82%!
12 måneder for €3.99 per måned
1 måned for €12,95
Læs hele vores test af Surfshark

NordVPN – Bedste premium-VPN

Bedst fordi: Høj hastighed, stabil forbindelse og meget nem at bruge!

Brug- og brugerflade 4.5

Abonnement og betaling 4

Hastighed og tilgængelighed 4.5

Sikkerhed 4.5

Alsidighed 4.5

Ekstra funktioner 4

Overall 4.5

NordVPN er den bedste VPN-tjeneste til den brede målgruppe. Hvis du ønsker en sikker, velfungerende og pålidelig VPN, vil du være godt beskyttet. Men samtidig er det næsten uanset bindingsperioden en af de dyrere tjenester i testen, så hvis du leder efter en billig VPN, skal du scrolle lidt længere ned på denne liste. Men i betragtning af den oplevelse, som tjenesten tilbyder, er NordVPN bestemt prisen værd.

 • Hurtig og stabil
 • Mange sikkerhedsfunktioner
 • Brugervenlig

 • Nogle problemer med Iphone-app
Nordvpn windows
Hovedvinduet, når du bruger NordVPN’s Windows-klient.

NordVPN har alle de funktioner og den beskyttelse, du kan forvente af en virkelig gennemtænkt VPN-tjeneste. Vi har næsten aldrig problemer med at oprette forbindelse til udenlandske tjenester eller navigere i brugerfladen.

Det er også en af de tjenester med langt den bredeste understøttelse af enheder, så du vil næsten altid kunne finde en løsning til at beskytte alt fra din telefon og computer til din router og spillekonsol.

Nem at bruge selv for nybegyndere

Nordvpn Iphone
Eksempel på hvordan NordVPN ser ud til iPhone.

Noget, som vi synes skiller sig ud ved NordVPN, er den overordnede brugeroplevelse. Du kan ofte oprette forbindelse til din valgte server med det samme, uden at skulle vente. Når vi først er inde, får vi konsekvent gode hastigheder i begge retninger. Desuden støder vi meget sjældent på hjemmesider, der bare fryser eller nægter at indlæse, fordi vi er på VPN. Forbindelsen er ekstremt stabil, og vi har næsten aldrig oplevet ustabilitet der.

Det er netop den store brugervenlighed og høje hastighed, der skiller NordVPN fra konkurrenterne. Det er også derfor, at vi er glade for at kunne udnævne NordVPN til den bedste VPN-tjeneste. For dem, der ønsker, at tingene bare skal virke, er dette et naturligt valg.

Hent NordVPN, lige nu med 60 procent rabat

advertisement
24 måneder for 41 kr per måned – Spar 50%!
12 måneder for 51 kr per måned – Spar 51%!
1 måned for 66 kr – Spar 60%!

Private Internet Access – Den billigste VPN-tjenste

Bedst fordi: Kan bruges med Windows- og mobiltelefoner, billig ved længere bindingsperioder

3.9

Private Internet Access er en rigtig billig tjeneste, hvis du tegner et treårigt abonnement. Ligesom andre VPN-tjenester har de ofte udsalg, og du kan slippe afsted med så lidt som 20 kroner om måneden. Hvis du ønsker det, kan du også tilføje antivirus og statisk IP-adresse for et ekstra månedligt gebyr.

Tjenesten er også ret generøs, da de tillader ti samtidige brugere på samme konto. Det er nok til en hel familie, især hvis du installerer tjenesten på en router.

 • Billig
 • Mange brugere per konto
 • Mange funktioner

 • Fungerer dårligt til Mac
 • Ujævne hastigheder
Private Internet Access windows
Private Internet Access er forholdsvis nem at bruge. Her vises hovedmenuen i forskellige udgaver.

God til det meste – men ikke til Mac

Privat internetadgang er god og billig og fungerer på de fleste enheder. Samtidig er brugerfladen ret nem at gå til.

Private Internet Access Iphone
iPhone-appen er ret simpel.

Der er dog to store ulemper. Hvis du bruger en Mac, kan vi ikke anbefale denne tjeneste. Vi har prøvet den på flere Mac-computere, men tjenesten lider løbende under alvorlige forbindelsesproblemer. Det afhjælpes for en kort stund ved at ændre DNS-tjenesten i appen, men inden for en halv time får vi problemer igen. Vi oplever ikke det problem på nogen anden platform.

Det andet er, hvis du opretter forbindelse til en server i USA. Så bliver forbindelseshastigheden meget ustabil og har dårlige svartider. Det fungerer til streaming, men ikke meget andet.

Hvis du vil have en billig VPN og ikke bruger en Mac, er Private Internet Access dog en rigtig god mulighed.

advertisement
24 måneder for €1.85 per måned – Spar 83%!
6 måneder for €6.79 per måned
1 måned for €10.69

Cyberghost VPN – Med indbyggede forudindstillinger

3.6

Cyberghost har en meget sød maskot, der fører dig gennem hele tjeneste og gør den meget hyggelig og indbydende. Hvis man ser bort fra det lille spøgelse, er selve brugerfladen dog lidt ringere end konkurrenterne, når det gælder brugervenlighed.

 • Mange funktioner
 • Helt fornuftige hastigheder

 • Forudindstillinger fungerer ikke altid
 • Lidt rodet brugerflade
cyberghost vpn streaming
Cyberghost har specifikke forudindstillinger til spil, streaming og torrents.

Som en VPN-tjeneste er Cyberghost VPN en generelt god tjeneste med gode funktioner. Vi får dog ikke helt så høje hastigheder, når vi surfer, som vi gør med andre.

Undgå presets og vælg selv

Brugerfladenhar klare forudindstillinger, der styrer forbindelsen for dig. Der er f.eks. forudindstillinger til streaming fra USA. Det underlige er, at disse presets ofte fungerer ret dårligt. Amerikanske Netflix driller næsten altid, når Cyberghost selv skal vælge en server, men næsten aldrig når vi vælger en manuelt. Det samme med det britiske BBC. Udover streaming er der også forudindstillinger til torrents og spil.

Cyberghost iphone
Eksempel fra iPhone-appen til Cyberghost

Bortset fra de finurlige forudindstillinger er det dog en VPN-tjeneste, som for det meste fungerer godt. Forbindelsen er for det meste stabil, og der er et godt udvalg af funktioner og indstillinger, der passer til de fleste brugerscenarier.

Overordnet set kan vi lide det meste ved Cyberghost VPN, og det er en god tjeneste. Fra vores synspunkt ligger den dog et stykke under de rigtige vindere i testen, da den ikke altid når op på samme høje kvalitet.

Hent Cyberghost: Gå ikke glip af 2-års abonnement for kun 2.19 €/mdr. Hele 82% rabat.

advertisement
24 måneder for €2.19 per måned – Spar 83%!
6 måneder for €6.99 per måned
1 måned for €11.99

Mullvad VPN – For dig, der søger integritet

3.4

Mullvad VPN har ét mål med sin tjeneste, og det er at holde dig anonym. De håndterer dette aspekt næsten fejlfrit. Men på andre områder er de utilstrækkelige.

 • Stort fokus på integritet
 • Ret hurtig
 • Relativt brugervenlig

 • Låser ikke op for geo-streaming
 • Få platforme
 • Få brugere på samme tid

Mullvad VPN sørger for, at ikke er noget som helst, der forbinder din brugerkonto hos dem til dig. Du indtaster ikke en e-mailadresse eller noget lignende, når du opretter en konto. I stedet får du et unikt brugernummer, som bruges til at logge ind med, så intet kan knyttes til dig.

Mullvad Iphone
Mullvad VPN kører her på en iPhone.

Den type af gennemtænkte funktioner finder du flere steder i hele tjenesten. Der føres ingen logbøger, og der er beskyttelse af privatlivets fred i hele tjenesten. For dem, der ønsker at være så anonym som muligt på internettet, er dette en virkelig god tjeneste.

Hurtig og stabil

Det er helt klart, at anonymitet er det store trækplaster her. Mullvad kan ikke gøre krav på at være den bedste til ret meget andet, hvilket hurtigt bliver tydeligt. Den kan f.eks. ikke omgå geoblokering, så du kan låse op for udenlandske streamingtjenester. Så dem, der ønsker en mere omfattende udvalg af funktioner, bør kigge på en anden tjeneste.

Eksempel fra Mac-appen til Mullvad VPN

Mullvad er i de fleste tilfælde meget hurtig, både med hensyn til forbindelses- og surf-hastighed. For det meste får vi en stabil forbindelse uden problemer.

Mullvad VPN holder benhårdt på privatlivets fred, og her gør tjenesten det godt. Men for dem, der ønsker en mere generel VPN-tjeneste, er den lidt begrænset.


Google One VPN – Simpel VPN for dig, som allerede betaler for Google Cloud

2

Der er ingen vej uden om det. Google One VPN er og vil fortsat være en bonusfunktion, der følger med, når du køber cloud storage hos Google. Pakken på to terabyte giver dig også adgang til VPN-tjenesten, også kendt som Google One Premium.

 • Hurtig
 • Super enkel at bruge
 • God, hvis du kan lide Google cloud storage

 • Ingen understøttelse af  Mac/Windows/Linux
 • Kan ikke købes separat
 • Ingen rigtige indstillingsmuligheder

Hvis du ønsker en ren VPN, kan du bruge Googles løsning. Den sælges ikke separat, så du kan kun få den som premium-kunde via Googles cloud-lagringstjeneste ved at købe minimum 2TB lagerplads til 79 kr. om måneden. Det er en meget høj pris, hvis du ikke lige har brug for online-lagerplads. Samtidig fungerer tjenesten kun på telefoner og tablets med Android eller Ios/IpadOS.

Superenkel VPN

google one vpn iphone
Google One VPN på en iPhone. Der er kun en on/off-knap.

Som en VPN-tjeneste er Google one VPN super enkel, med kun en knap til/fra-knap. Android-appen understøtter Split tunneling og har også en kill switch, men så er der heller ikke flere funktioner. Tjenesten låser ikke op for noget som helst inden for streaming, og du har ingen mulighed for at vælge land, lokation eller lignende.

Hele ideen her er at beskytte din telefon mod uautoriserede øjne, når du f.eks. sidder på en café, et hotel eller lignende. Så er Googles VPN rigtig god til at skjule dig lidt, når du opretter forbindelse til ukendte wi-fi-netværk. Samtidig er det en meget hurtig VPN-tjeneste.

Google one vpn android
Få og enkle indstillinger i Google One VPN till Android.

Alt i alt er vores vurdering her lav, fordi vi kigger på flere faktorer end brugervenlighed i vores vurdering. Men hvis du i alligevel skal købe 2TB cloud-lagring hos Google hver måned, kan det være en fin bonus.


Bedste VPN til streaming

Guider
VPN på telefon

Sådan tester vi VPN-tjenster

Guider
VPN ordlista

VPN-ordliste – Alle de ord, du skal kende

Guider
Världskarta från 1794. Bildkälla Wikimedia Commons.

Har det nogen betydning, hvilket land min VPN-udbyder er baseret i?

Stortest
Vad är VPN

Bedst i test VPN – Stortest

Stortest
VPN til streaming

Top 3: Bedste VPN til streaming (2023)

Test
NordVPN Android i hand

Test: NordVPN – En rigtig god premium-VPN

Guider
VPN ordlista

VPN-ordliste – Alle de ord, du skal kende

Guider
VPN-tunnel i TV

Sådan får du en VPN til dit smart-tv