Top 3: Bedste billige VPN (2023)

Daniel Hessel

Et godt tilbud er et godt tilbud, så hvad er det bedste tilbud, du kan finde i VPN? Selv om der findes gratis VPN-tjenester, har du ofte god grund til at betale for tjenesten. Her har vi samlet vores tre bedste valg, når det kommer til billige VPN-tjenester.

Men hvad er egentlig forskellen på en dyrere VPN-tjeneste som ExpressVPN og NordVPN sammenlignet med en billigere? I mange tilfælde er forskellene faktisk ret små, men de eksisterer helt sikkert.

Forskeller

Dels handler det om forbindelsen, og hvor stabil den er. Når din trafik bliver dirigeret gennem en krypteret tunnel til en VPN-server, kan data blive afbrudt, hvis forbindelsen ikke er god nok. Resultatet er, at websider ikke indlæses korrekt, eller at de simpelthen slet ikke indlæses. Normalt er det nok at skifte den server, du er forbundet til, men det er stadig forstyrrende.

Det er mere almindeligt med billigere VPN-tjenester, mens vores premium-vinder NordVPN næsten aldrig har forstyrrelser i forbindelsen.

Andre ting er mindre synlige. Her handler det om, hvor meget, ofte eller grundigt en tjeneste er blevet undersøgt af uafhængige parter. ExpressVPN kunne stort set fylde en bog med de mange undersøgelser, de gennemgår på et år. Surfshark er til gengæld lidt bagud på den front. Årsagen er naturligvis, at det koster mange penge at få uafhængige eksperter til at undersøge sin virksomhed.

At låse op for indhold, som du normalt ikke har adgang til fra dit land, er faktisk noget, der kan fungere begge veje. Det sker sikkert oftest, at man sidder hjemme i Danmark og gerne vil have adgang til f.eks. streaming fra et andet land. F.eks. BBC iPlayer eller amerikansk Netflix.

Hvis du er hjemme i Danmark, betyder det, at du skal låse op for materiale, der ligger uden for dit lands grænser. Men hvis du f.eks. er på ferie på Mallorca, vil du måske gerne kunne se DRTV eller TV2 Play der. Uden en VPN kan det ikke lade sig gøre. Men med en VPN kan du få det til at se ud som om du er i Danmark, så du kan få adgang.

På den måde fungerer VPN så at sige til at låse indhold op i begge retninger.

Hvorfor skal jeg ikke bruge en gratis VPN?

Det kan være meget fristende at downloade en gratis VPN for at undgå at betale penge. Vi forstår det godt, for de fleste betaler jo allerede penge for overhovedet at komme på nettet.

Men der er et par grunde til, at gratis VPN-tjenester ikke altid er de bedste.

 • Hastighed: En meget almindelig begrænsning for gratis VPN-tjenester er hastigheden, der er langsommere. Enten lige fra starten, eller også sænkes hastigheden, når du har brugt en vis mængde data (ligesom ved mobil browsing). Dette kan være fordi udbyderen ikke har råd til at give mere gratis båndbredde, eller simpelthen for at lokke dig til at købe premium-tjenesten hos dem.
 • Funktioner: Vi kunne tale om mere avancerede funktioner som split tunneling og kill switch, men vi mener faktisk, at de mere grundlæggende funktioner ind imellem også mangler. F.eks. er gratis VPN-tjenester er ofte dårligere til at låse udenlandske streamingtjenester op.
 • Du er varen: Det gamle ordsprog “hvis du ikke betaler for en vare, er du selv varen” gælder alt for ofte for gratis VPN-tjenester. Der kan være stor forskel på, hvad en udbyder lover, og hvad de rent faktisk gør, f.eks. at sælge dine data til tredjeparter eller bombarderer dig med reklamer. Det er netop derfor, at anmeldelser er vigtige.
 • Malware. Gratis VPN-tjenster er en af de mest almindelige apps, der indeholder forskellige former for malware, ransomware og virus i almindelighed.

Hvis du vil have en mere effektiv og mere sikker VPN-oplevelse, anbefaler vi, at du kigger på de mere etablerede spillere. Nogle af dem har begrænsede gratis muligheder. Nogle har en prøveperiode på en uge. Samtidig tilbyder mange af dem en 30-dages pengene tilbage garanti, så du kan returnere produktet, hvis du ikke er tilfreds.

Top 3: Bedste Billige VPN

Når vi tester VPN-tjenester, undersøger vi dem omhyggeligt fra alle mulige vinkler. En af dem er naturligvis streaming. Så for at gøre det nemmere for dem, der ønsker en VPN, der kun er beregnet til streaming, har vi samlet de tre bedste tjenester nedenfor. Du kan selvfølgelig læse vores fulde test, når du vil. Men her er vi målrettet et specifikt område for at gøre det nemmere for dig.


Bedste Billige VPN: Surfshark

Bedst fordi: Virkelig hurtig, ubegrænset antal brugere, smarte funktioner!

Brug- og brugerflade 4

Abonnement og betaling 4.5

Hastighed og tilgængelighed 4.5

Sikkerhed 4

Alsidighed 4.5

Ekstra funktioner 4.5

Overall 4.5

Surfshark Android i hand
Surfshark giver mest for pengene blandt de billige VPN-tjenester

Surfshark er på ingen måde den billigste af de tre tjenester, som vi gennemgår her. Men de få ekstra kroner, du betaler om måneden, når du tegner et toårigt abonnement, er penge, der er godt givet ud.

Til at starte med får du her en masse tjenester og funktioner, som de andre tjenester ikke har. For eksempel kan Android-appen skjule din GPS-position.

 • Ubegrænset antal brugere
 • Mange funktioner
 • Generelt meget hurtig

 • Lidt for aggressiv blokering af reklamer
 • Til tider forbindelsesproblemer på Mac

Nu kan du få 82% rabat + 2 måneder GRATIS

advertisement
Læs hele vores test af Surfshark

Stabil og hurtig

Den største fordel ved Surfshark er dens hastighed. Af de tre tjenester her på listen, er den langt den hurtigste blandt konkurrenterne, uanset hvilket land vi opretter forbindelse til.

Samtidig er det ret sjældent, at vi oplever problemer med forbindelsen. Den største udfordring er, at den den indbyggede funktion til blokering af annoncer er ret emsig, så vi ind imellem oplever, at nogle sider ikke åbner. Surfshark er til gengæld rigtig god til at fjerne geo-blokering af streamingtjenester i andre lande.

Kort sagt er Surfshark den VPN-tjeneste af de billige varianter, som giver mest for pengene i denne købeguide.

advertisement
24 måneder for €2.30 per måned – Spar 82%!
12 måneder for €3.99 per måned
1 måned for €12,95

Billigste VPN: Private Internet Access

Bedst til: Windows- og mobilbrugere, billigst ved længere perioder

3.9

Hvis du leder efter den billigste VPN, skal du ikke lede længere end til Private Internet Access. Deres treårige abonnement bringer den månedlige pris ned på lige under 15 kroner om måneden, hvilket er utroligt billigt.

Desværre kan vi ikke anbefale tjenesten, hvis du bruger en Mac. Under vores test har tjenesten alvorlige funktionalitetsproblemer på platformen, uanset hvilken maskine vi tester på. Til mobiler og Windows fungerer den dog perfekt.

PIA Android
Mobilappen giver dig mulighed for at tilpase startsiden efter dine ønsker

 • Billigt ved abonnement i længere perioder
 • Generelt hurtig
 • Mange samtidige brugere

 • Mac-appen er det rene vilde vesten
 • Animationer gør Android-appen langsommere
 • Ustabile hastigheder

Testens billigste VPN koster kun 1,84 €/m.

advertisement
Læs hele vores test av Private Internet Access (på svensk)

Svingende hastighed

Ud over at være ubrugelig til Mac, afspejler den billigere pris sig i en meget ustabile hastigheder. Når vi opretter forbindelse til servere i samme land som os selv eller i lokalområdet, fungerer det tilfredsstillende hurtigt. Men vi skal blot hoppe på en server på de britiske øer for at det begynder at variere meget. Det er endnu værre mod amerikanske servere, hvor hastigheden går meget op og ned.

Private Internet Access er i det store og hele en god tjeneste for alle undtagen Mac-brugere; den formår at låse streamingsider op helt fint og har et anstændigt sæt funktioner. Men samtidig føles det i mange tilfælde lidt som om, at man får det, man betaler for.

advertisement
24 måneder for €1.85 per måned – Spar 83%!
6 måneder for €6.79 per måned
1 måned for €10.69

Cyberghost VPN – Billigt ved længere binding

3.6

Cyberghost er en VPN-tjeneste, som ikke rigtig gør noget forkert. Samtidig er den blandt de billigste tjenester, når du køber et toårigt abonnement. Det problem vi har med tjenesten er, at den, bortset fra en meget sød maskot, ikke rigtig skiller sig ud på nogen fronter.

Cyberghost låser fint op for streamingtjenester. Men paradoksalt nok virker det sjældent med de servere Cyberghost selv har udvalgt som streamingvenlige servere, fordi de ofte får fejlmeddelelser fra streamingtjenesterne.

 • Mange funktioner
 • Helt okay hastighed

 • Förvalen fungerar inte alltid
 • Lite rörigt gränssnitt

Udsalg! Cyberghost VPN for kun 15 kroner i måneden, plus 4 måneder gratis

advertisement

En udmærket VPN-tjeneste

Når det gælder funktioner, finder du alt, hvad du kan ønske dig, her. Ingen af funktionerne er super avancerede, men de gør deres arbejde.

cyberghost streaming
Cyberghost har en række forudindstillinger til streaming, men de fungerer ikke særlig godt.

Hastighedsmæssigt leverer Cyberghost på mellemniveau og lægger sig konsekvent midt i feltet, når det gælder hastighed, uanset hvilket land vi opretter forbindelse til.

Cyberghost er simpelthen en udmærket og billig VPN-tjeneste. Den gør bare ikke noget, der virkelig imponerer nogen steder.

advertisement
24 måneder for €2.03 per måned – Spar 83%!
6 måneder for €6.99 per måned
1 måned for €11.99

Bedste VPN til streaming

Stortest
VPN til streaming

Top 3: Bedste VPN til streaming (2023)

Test
NordVPN Android i hand

Test: NordVPN – En rigtig god premium-VPN

Guider
VPN ordlista

VPN-ordliste – Alle de ord, du skal kende

Guider
VPN-tunnel i TV

Sådan får du en VPN til dit smart-tv